sunnuntaina, elokuuta 28, 2005

Viimeistelyhommissa

Jaahas, nyt kyllä laitetaan lukijagalluppia pystyyn: Mitenkäs te kohdistatte/yhdistätte/kiinnitätte kappaleet saumojen ompelua varten? Hihan istutus näytti eilen juuri ennen ompelua tältä:

Tavallisia nuppineuloja tuohon oli turha yrittääkään laittaa: ei pysy ja pistelee. Coctail-tikut oli sitten käytössä kun ei muutakaan tähän hätään löytynyt. Hyvin pysyi, vaikkakin vähän tikkuista hommaa. Mutta oisko tähän joku järkevämpi menetelmä?

Niin, arvatkaapas miten kävi toisen sukan raidoituksen kanssa? Väri vaihtui jälleen täsmälleen kantapään puolivälissä! No, ehkä neljän silmukan heitolla ensimmäiseen, aika paha...
Posted by Picasa

9 Comments:

At 28/8/05 17:44, Blogger Kristel said...

Itse yleensä kiinnitän hihan olkasauman kohdalta yhdellä hakaneulalla tai sitten ompelen yhdellä pistolla siitä kiinni, eli en sen enempää mallaile. Toisaalta sitten taas yleensä myös ompelen ensin hihan kiinni vartaloon ja vasta sitten ompelen hiha- ja sivusaumat yhtä kyytiä.

 
At 28/8/05 17:48, Blogger tikru said...

Mulla on myös hakaneulat käytössä, joskus isken sukkapuikoilla kiinni. Saatan myös aloittaa hihan kiinnittämisen keskeltä, olkasauman kohdalta. Ja kuten kristelkin, ompelen hihat ensin miehustaan ja vasta sitten tuon sivusauman ja hihan alasauman.

 
At 28/8/05 21:19, Blogger Riikka said...

Minäkään en sen paremmin mallaile. En kiinnittele kappaleita sen kummemmin toisiinsa. Kappaleiden kiinnitys onkin mennyt tähän asti noin hyvin, siis tuurilla

 
At 29/8/05 08:51, Blogger Villapallo said...

Tuurilla minäkin niin kuin Riikkakin mainitsi;-) Välillä onnistuu paremmin, välillä vähän huonommin. Voisi tietysti siihenkin hommaan kehitellä jonkun varmemman keinon niin että saumat tulisi aina siistit;-)

 
At 29/8/05 08:56, Blogger Johanna K said...

Vautsi, nerokkaita neuloja! Olen käytellyt papiliottipinnejä samaan tarkoitukseen, pitääkin kokeilla noita tikkuja seuraavaksi.

 
At 29/8/05 12:23, Blogger Terhi said...

Minä olen käyttänyt nuppineuloja, mutta tuo sinun tapasi näyttää nerokkaalta, täytyy kokeilla sitä seuraavaksi! Mitä lankaa muuten sulla on tuossa neuleessa? Näyttää ihanalta! :-)

 
At 29/8/05 13:48, Blogger Tuazophia said...

Sinähän et sitten voi niitä sukkia laittaa käyttöön ollenkaan, kun niistä tulee suorastaan mallikappaleet. ;)

 
At 30/8/05 00:00, Blogger katjanid said...

Mä taidan olla tällaisissa aika tarkka... ja niin laiska etten viitsisi muutamaa pistoa enempää purkaa jos ei satukaan kohdalleen.

johanna k: Paplarin piikit jonkun blogista taannoin bongasinkin, en vain ole muistanut äidin kätköistä etsiä, ne vois toimia paremmin.

terhi: Lankana Grignascon Tango (2-kert.), esittelyssä koko huppari kunhan saan kuvan otettua.

 
At 30/8/05 09:51, Anonymous vilukissa said...

Nuppineulat toimivat hyvin, kun kiinnittää oikeat puolet vastakkain ja ompelee nurjalta puolelta. Kiinnittäessä saa kyllä olla tarkkana, että neula menee aina saman silmukkarivin välistä.

 

Lähetä kommentti

<< Home