torstaina, huhtikuuta 27, 2006

Hihakeviritelmä

No niin, pistin avokin kuvaustöihin, joten pääsen vihdoin esittelemään mohairhihakettani. Valkoisena ja sileäneuleisena tuosta tuli aika tylsä, jokin yksinkertainen pitsikuvio tai pitsihihansuut olisi voinut olla kivempi. Aikataulu oli kuitenkin sen verran tiukka, ettei ylimääräisiä suunnitelmia ehtinyt tekemään, saati sitten neulomaan. Sopivan kokoinen sattui onneksi tulemaan, eikä hintakaan ole paha kun lankaa meni vain kaksi kerää, pienenpieni nöttönen jäi jäljelle. Se kolmas ostettu kerä tosin jäi sitten kasvattamaan lankavarastojani.

Aloitin työn One Skein Wonderin ohjeella, muuntelin hieman kainalon seutua ja neuloin jatkoksi hihat sukkapuikoilla. Reunus on neulottu 3o3n ja hihansuussa lisäilin nurjia silmukoita päätyen viimein 3o3n joustimeen, lopputuloksena trumpetti/viuhkamainen levennys.

Maksullisen ohjeen käytöstä johtuen en voi kokonaisuudessaan ohjetta laittaa jakoon , mutta jos kiinnostaa niin voin kertoa tarkemmin mitä muutoksia tein, hihojen silmukkamääriä, kavennuksia yms.

Siinä mielessä onnistunut työ, että haluaisin tällaisen jossain kivemmassa värissä, mutta mulla ei intoa tahdo riittää kahden samanlaisen tekemiseen. Täytyy sitten harkita jos jostain sattuu mukaan tarttumaan niin ihanaista lankaa ettei voi vastustaa.

Malli: Aloitus OSW:n tapaan ja jatko silkkaa sovellusta
Sandnes Kitten Mohair 100g
Puikot 5


Jos mekko näyttää omituisen ryppyiseltä, voin kertoa, että se on sitä. Kaivoin sen suoraan pyykkikorista kuvauksia varten ;o)

9 Comments:

At 27/4/06 17:53, Blogger derea said...

Ihana :) Muuten, onko toi tarkoituksella, että kun yrittää suurentaa kuvia klikkaamalla, sivulle aukeaa sama kuva, mutta tosi pienenä?

 
At 27/4/06 18:13, Blogger Lape said...

Kas kas hyvä tietää että 100g kitteniä riittää pitkähihaiseen hihattimeen... nyt tää tietää mitä omista viininpunasista kitteneistä tulee... :) Tai sitten mun haba on niin iso että mun koossa se on se 150g? toivottavasti ei :) Edellinen viritys oli semmonen 3/4 osa hiha viritelmä IK:sta rimpsuhihansuin...

 
At 27/4/06 18:27, Blogger Sia said...

Minusta sekä väri, että tuo mallin yksinkertaisuus ovat tosi ihania, eikä tuo edes mielestäni kaipaa mitään pitsiä! Tosi hieno!!

 
At 27/4/06 21:12, Blogger katjanid said...

Kiitos!

derea: Juu ei oo tarkoituksella, jostain syystä jossain vaiheessa alkoi aueta noin pienenä, ennen tuli isompana. En vaan ole jaksanut selvitellä mistä johtuu, jos jollakulla on vinkkiä niin kertokaa toki.

 
At 27/4/06 22:57, Blogger Martsuli said...

Nätti on!

 
At 28/4/06 05:33, Blogger Altocumulus said...

Hirmuisen kaunis, ihastuin kovasti!

 
At 29/4/06 22:29, Blogger eusu said...

Tää on tosi kaunis. Tuollaisen haluaisin... Pidän erityisesti hihoista, jotka ovat mukavan pituiset!!!

 
At 30/4/06 18:01, Anonymous Jaana said...

Tosi kaunis! oon ite just miettiny kesähäihin illaksi jotai lämmikettä hartioille, tuo olis hieno!

 
At 8/5/06 11:32, Anonymous Terde said...

Wau! Ihanannäköinen ja miten pehmoiselta tuo vaikuttaa ;)
-Terde

 

Lähetä kommentti

<< Home