torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Ostoksilla

Kun reilu viikko ennen juhlia pohtii perheelleen juhlavaatetusta, ei järkevin vaihtoehto liene palata ostosreissulta kangas- ja lankakauppojen kassit kädessä. No, miltei perinteeksi on muodostunut se, että vielä matkalla autossa tai vähintään edellisenä yönä ompelen viimeisiä nappeja tai helman käännettä, että se siitä järkevyydestä.

Mukaan tarttui tyttärelle puuvilla-pellavaa puseroon ja housuihin ja itselleni Kitten mohairia hihakkeeseen. Vanhan mekon ja kengät sentään kelpuutin ja mies saa luvan pukeutua samaan pukuun kuin aina ennenkin. Vai oliskohan se halunnut edes uuden paidan?



Huh huh, minkähänlainen paniikki on päällä viikon päästä perjantaina… Ompelujonossa ensimmäisenä odottaa vielä melkein 20 metriä verhokangasta, josta pitäisi taikoa verhot siskon perheen uuteen kotiin (jossa juhlatkin vietetään). Puhumattakaan niistä toppahousuista joita tytär ei tänä talvena taida nähdä ja…
Susannan tapaan minäkin ennen listasin ompelutöitä, mutta enää ei edes viitsi, tilanne näyttää toivottomalta. Kun olis niin paljon kaikkea kivaa mitä haluaisi ja pitäisi tehdä…

Taidanpa tästä lähteä säveltämään jatkoa hihattimen alulle.
(Tällaisella hetkellähän ei kannata käyttää suoraan valmista ohjetta vaan on mainiosti aikaa kehitellä, yhdistellä, laskeskella, kokeilla... ja mohairiahan on niiiin helppo purkaakin.)

2 Comments:

At 24/3/06 18:12, Anonymous Anonyymi said...

Laitathan sitten ohjeen tänne...? Jooko... Tai edes vähän suuntaa antamaan. Mohairinen hihake kuullostaa ihanalta!

maisu

 
At 24/3/06 18:36, Anonymous Anonyymi said...

Mohair hihakeohje sopisi myös minulle :).

 

Lähetä kommentti

<< Home