sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Värjäystuloksia

Sukkalangasta tuli, hmm, mielenkiintoinen. Vähempikin värimäärä olisi riittänyt, lanka imaisi värjäysveden miltei kirkkaaksi ja väreistä tuli voimakkaampia kuin olisi ollut tarpeen. Valkoiset kohdat olivat valkoisia huuhteluun asti, mutta ne olisi myös siinä hommassa täytynyt pitää erillään, että valkoisina säilyisivät.



Sukkaa piti tietysti päästä heti kokeilemaan kun sain langan suurinpiirtein kuivaksi, kävin vähän väliä kääntelemässä ja asettelemassa vyyhteä patterin päällä, kun ei olisi malttanut odottaa.



Raidoitus sinänsä on ihan ok, jos sattuu pitämään väriyhdistelmästä, mutta mulle ei tuo sähkönsininen oikein iske. Luonnossa se näyttää ehkä vielä vähän kirkkaammalta. Ja sehän on tietysti selviö, että poikkeavan väriset kohdat vetävät toisiaan puoleensa. Toisella puolella näkyy siis vain muutama valkoisen raidan pää.



Jotain täytyy vielä tehdä. Ajattelin käydä shoppaamassa muutaman Dylonin lisää ja värjätä langan uudelleen sinistä osaa lukuunottamatta punaisella. Toiveissa tumma lila ja piristysrantu punaista vihreän kaveriksi. Aika tummaksi menee, mutta ei kai se pahemmaksi voi muuttua.

Kivaa hommaa kun ei lopputulosta ota liian vakavasti. Mihinköhän nämä kaikki kokeilut saa käytettyä jos/kun tästä vielä oikein innostuukin. Sopivia värjäyslankoja ei tietenkään löydy ennestään vaan nekin täytyy ostaa. Mutta aion jatkaa kokeiluja heti kun pääsen värinappiostoksille vai pitäisköhän sittenkin jo huomenna hakea apteekista karkkivärejä...
Posted by Picasa