keskiviikkona, joulukuuta 07, 2005

Blogini 10000:s kävijä Henna yltyi vallan runolliseksi ja lähetti seuraavat kiitokset:


Kauniissa kortissa komeili poro,
silkkilanka ei tainnut olla Noro.
Lanka olikin loisto juttu,
koska se ei ollut ennestään tuttu.
Palapelistä palat vielä puuttuu,
muotin avulla tämäkin iloksi muuttuu.
Voisko enempää yllätys lämmittää,
siksipä lausun kauniit kiitokset nää!

Suklaisin suunpielin: HennaKovasti lämmittivät kiitokset minunkin mieltäni, lahjojen antaminen on melkein yhtä kivaa kuin niiden saaminen.

Lupasin esitellä Kädentaitomessuilla tekemiäni ostoksia, tässäpä niitä:Piikkopirralta kilo Merialia, merinovillaa ja alpakkaa. Toki haalarilangat sadan gramman vyyhdeissä olisi maksaneet vähemmän, mutta kun kilohinta kartiolla oli paljon halvempi. Kyllä siitä lopustakin jotain keksitään. Hamsteri. Ihania kankaalle painettuja kuvia innostuin myös ostelemaan. Ajatuksena oli jotain joululahjoihin liittyvää, mutta taitaa jäädä ensi vuoteen. Tyttärelle löytyi oma pikku kaulin piparileipomuksiin, kummitytölle savinen heppakoru ja itselle kynttilälautanen. Sekä ihan vähän jotain, mitä varmuuden vuoksi ei tässä vaiheessa esitellä, juu nou.

Viikonloppuna kaivoin esiin vanhan Toyotan ja ryhdyin kertaamaan koneneulonnan saloja. Viitisen vuotta sitten kone toimi kuin unelma, mutta nyt neulat jumittivat, enkä millään keksinyt mikä voi olla vikana. Onneksi apu löytyi aiemmin lukemastani Ihanitsen keskustelusta. Loppujen lopuksi ongelma oli sama, neuloja painavan ”kepin” pehmusteet olivat tulleet tiensä päähän ja sain vinkkien avulla viriteltyä uudet tsi-versiot. Kuvassa näkyvä pino on siis osittain kasattu ja resoreita odottava villahaalari tyttärelle. Näyttää kyllä siltä, että tuli vähän liioiteltua kasvuvaran kanssa, mutta onhan mulla nyt onneksi tuota lankaa vaikka toiseen pienempään.

Mukavaa puuhaa tuo koneella neulominenkin on, ohuesta langasta en isompaa työtä käsin neulomalla viitsisi aloittaakaan, mutta nyt tuli tilattua (laitettua sisko asialle) itselle kietaisupaitalangat, Garnstudion Alpacaa. Tuskin maltan odottaa viikonloppua!
Posted by Picasa