sunnuntaina, syyskuuta 04, 2005

Rogue toimenpidejonossa

Viimeinkin kuva Roguesta, joka tosiaankin valmistui tavoiteajassa eli elokuun loppuun mennessä. Jostain syystä ei oikein onnistunut ottaa kuvaa jossa sekä erottuisivat palmikot, että värit olisivat kutakuinkin kohdallaan joten tässä nyt jotain siltä väliltä.


Rogue
Lanka: Grignasco Tango kaksinkertaisena 550g


Hieman liian lyhythän siitä tuli, huppari kun vielä venyy puettaessa leveyssuunnassa. Tekovaiheessa nuukailin kun pelkäsin langan loppuvan kesken, mutta jäihän sitä yksi kerä. Helmasta tuota on aika mahdoton alkaa jatkamaan, mutta tänään tuli mieleen yksi idea…

Harkinnassa on siis kokeileva kirurginen toimenpide. Avausviilto juuri taskun yläpuolelle, alareunan jatkoksi sopiva määrä uutta kudosta, suljetaan silmukoimalla yläreunaan. Leikkauksissa on kuitenkin aina riskinsä ja lopputulokseen vaikuttaa myös kirurgin ompelutaidot, arpikudostakin näihin tuppaa kasvamaan.

Idean tullessa tekisi mieli heti ryhtyä toimeen, mutta ehkäpä tätä on syytä harkita tarkkaan ennen aloitusta. Täytyy ainakin nukkua yön yli…
Posted by Picasa

2 Comments:

At 5/9/05 10:18, Anonymous Cairbre said...

Se tuli ainakin mieleen että sun ei tarvitse leikata koko neuletta poikki vaan riittää jos katkaiset yhden silmukan ja puret sitten siitä yhden rivin. Olen itse tehnyt näin kerran suljetussa neuleessa. Itse jatkoin kuitenkin alaspäin ja neuloin paitaa pidemmäksi mutta Rogue on ihan eri asia. Silmukoinnilla yhdistäminen voisi jopa onnistua, voihan sitä langankireyttä vähän säädellä jälkeenpäin. Suosittelen että kokeilet ensin mallitilkussa, voi säästää paljon työtä eikä tule yllätyksiä!

Kannattaa muuten kysyä tätä Knitty:n palstalla, siellä on paljon asiantuntemusta!

 
At 5/9/05 17:28, Anonymous Anonyymi said...

Minulla ei Roguen ohjetta ole, mutta käsittääkseni haluaisit pidentää sitä siitä kohtaa, missä sivupalmikko on kapeimmillaan. Ota huomioon, että tällöin lantiolle tuleva palmikon levenemiskohta tulee vastaavasti alemmaksi -- jos et kovin paljon pidennä ja jos neule ei ole tiukka, sen ei pitäisi haitata.

 

Lähetä kommentti

<< Home